Patatas Riojanas

Det här är en riktig rustik och mustig rätt som är omöjlig att misslyckas med. Jag har lagt till citron, piementos och olivtapenad i mitt recept. Hoppa över dem och du har det traditionella receptet. Servera med ett gott bröd och en frisk sallad. En mjuk röd rioja med lite mognad är perfekt att njuta till.


Tid: 45 minuter (varav 30 är koktid)
Du behöver: 

1 kilo potatis
    olivolja
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    300 g spansk chorizo av den torra sorten
    2 tsk paprikapulver
    3 dl vitt vin
    2 msk tapenad
    finrivet skal av 1 citron (tillsätts nyrivet!)
    1 dl strimlad piementos (röd, grillad paprika på burk)

Gör så här: 

Skala potatisen, dela och skiva ganska grovt. Fräs i rejält med olivolja.
    Skala och hacka löken grovt. Släng ner till potatisen.
    Skiva vitlöken fint och låt den göra de andra ingredienserna sällskap och fräs lite till.
    Dra skinnet av korven och skär i tjocka skivor. Ner i grytan.
    Pudra på paprikapulver, klicka i tapenad, rör om och häll på vinet. Späd med vatten så det nätt och jämt täcker.
    Låt sjuda under lock till potatisen är mjuk. Smaka av med salt. Precis före servering rör du ner det finrivna skalet av en citron samt strimlad piementos.

Bild för Anders Öhman

Mer från Anders Öhman


Bild för Anders Öhman
Bild för Anders Öhman
Bild för Anders Öhman
Bild för Anders Öhman
Bild för Anders Öhman