Vissa saker ska man inte göra själv
När jag bläddrade igenom gamla recept idag så hittade jag en artikel utriven ur en gammal Ica-Kuriren, säkert tjugo år gammal, om hur man gjorde sina egna gräddbullar. Önskar att jag aldrig hittat den.
Att stansa ut smörgåsrånen och vispa ihop äggvita med socker och gelatin var en baggis. Att spritsa ut smeten var ett rent nöje. Sedan skulle man vänta medan topparnas yta torkade i kylen i fyra timmar. Sist kom då det moment som i artikeln beskrevs som ”kladdigt men roligt”; att doppa topparna i smält choklad. Kladdigt stämde. Jag fick ett totalt psykbryt och bröt ihop i skrattparoxysmer när jag försökte hålla i kexbottnarna som blivit alldeles mjuka av fukten och gled ur fingrarna när den alldeles för tjocka chokladen tyngde ner gräddtoppen. Fullständigt omöjligt uppdrag. De få toppar jag ändå ”lyckades” med med smakade inte ens gott. Chokladen blev för tjock och smälte nästan bara jag tittade på den.
Vissa saker ska man överlåta till proffs. Nu går jag och köper mums-mums.
Kommentarer
Hade faktiskt tänkt det som ett sommarprojekt - fast nu blev jag lite avskräckt.
Vissa av de chokladdoppade topparna ser smått ekivoka ut.
men, det är ju iaf vid de misslyckade köksexperimenten som man känner att man lever. det är ju bra skit det. köp nu mumsmums! :)
AVSTÅ! Gör då hellre riktigt smarriga marchmallows till grillningen: http://ohmansmatovin.wordpress.com/2011/01/09/hemgjorda-marshmallows/
Ha ha ha ja själv har jag bara gjort den enkla varianten i långpanna med kokos och kakaoströssel!
Hihi.
Sidor