Frukostpizza med grönkål, getost och ägg (glutenfri)

Frukost och pizza jobbar lika bra ihop som Bruce Willis och Cybil Shepherd i den där gamla 80-tals serien man inte trodde man gillade men som ändå funkade på något sätt. Det kanske mest kallas frukostpizza på grund av de stekta äggens närvaro och som alla vet förvandlas genast en rätt till frukost när stekta ägg dyker upp. Ungefär som att allt blir Hawaii så fort ananas introduceras.

Kluriga råvaror: Du hittar alla råvaror på nätbutiken Mathem.se (använd koden THERESESVENSSON för fri frakt när du handlar över 600 kr).


Portioner: 2 pizzor
Du behöver: 

Deg:
90 g durramjöl
70 g rårismjöl
60 g Maizena
1 tsk salt
1 msk torkad oregano
15 g psyllium eller fiberhusk
1/2 paket torrjäst
400 g varmt vatten

Topping:
Några stjälkar grönkål
Ca 1 1/1 dl passerade tomater eller tomatsås gärna från Mutti
En bit getost
2-3 rädisor
2-3 eko ägg
Havssalt, nymald svartpeppar
Olivolja
Ev. lite citronsaft

Gör så här: 
  1. Väg och blanda ihop alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt varmt vatten och rör om till en smet - det kommer se ut som välling typ men var inte orolig, det blir bra till slut. Plasta över och låt jäsa i två timmar.
  2. Sätt ugnen på maxvärme.
  3. Dra av grönkålen från stjälkarna till mindre bitar och lägg i en bunke. Ringla över lite olivolja, salta och knåda runt så all kål täcks. Skiva getosten.
  4. Strö ut durramjöl på en bakplåtspappersklädd plåt, stjälp ut degen och dela i två delar. Knåda en av delarna till en boll och kavla ut till en rund pizza. Förgrädda i ugnen 5 minuter. Ta ut och smeta över lite tomatsås, salta lätt, toppa med getost, grönkål och knäckta ägg. Skjutsa in i ugnen igen och låt grädda i ca 10 minuter så äggen satt sig men gulan fortfarande är rinnig. Upprepa med andra pizzan.

Servering: Dra över nymald peppar och servera pizzan med Pommac och servetter. Jag älskar att strö över skivad rädisa och klämma lite färsk citron över min frukostpizza men det gör man som man vill.

Bild för Therese Svensson

Mer från Therese Svensson


Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson