St Patrick´s Drunk Uncle Cookies (glutenfria)

Wöööwööö idag är det fylledagen med stort F - St Patrick´s Day! Eftersom jag en pappa som jobbar i Boston och min favoritfärg är grönt så brukar jag alltid passa på att fira på något litet sätt. Men för att hålla det på en modest nivå i år utan stuprörsfylla gör jag mandelkakor med romdränkta russin och pekannötter. Svingott och garanterat baksmällefritt. Är du nötallergiker använder du förslagsvis rostade solrosfrön istället, och har du kosmör hemma huttar du för all del ned det istället för växtbaserat smör.


Portioner: Ca 20 st
Du behöver: 

120 g mandelmjöl
40 gram råsocker strö
100 g maizena eller potatismjöl
30 g havremjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g mjölkfritt smör
1 dl russin
1 dl hackade/krossade nötter tex pekannötter
Några droppar grön karamellfärg
Ca 2 tsk äkta rom eller 1 tsk romarom

Gör så här: 
  1. Lägg russin i en tät påse och häll över rom, knåda runt lite och låt gärna ligga ett tag eller över natten så de riktigt stinker rom.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke till en deg, droppa i karamellfärg tills du har en fin grön färg.
  3. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bollar som du sedan plattar ut till 1 cm tjocka kakor på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i 200 gradig ugn i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.

Bild för Therese Svensson

Mer från Therese Svensson


Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson