Frasiga ölvåfflor med sötpotatis och apelsin (glutenfri, mjölkfri)

Orange you glad to see me? Jo våfflan det är jag! Speciellt eftersom du inte bara är orange, du är även saftigt frasig, naturligt glutenfri och toppad med vuxengodiset sötpotatis, apelsinzest och lönnsirap. Passa på att baka flera sötpotatisar när du ändå håller på. Det är ju gott till allt från sallad, burgare, som mos, dip, soppbas eller som korvbröd istället för korvbröd. Och jag vet, sötpotatis är inte så lokalt, så ät inte denna våffla varje dag då.

Öl: Någon god påsköl (glutenfri om du även är känslig för öl, god bless att jag inte är det) är väl kul annars är brown ale, stout och porter gott. Starköl, folköl eller alkoholfritt är upp till dig.

Receptet har tidigare varit med i tidningen City och på min gamla blogg Svenssons Mat.


Portioner: 6 våfflor
Du behöver: 

3 dl maizena
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl öl
2 eko ägg
2 msk smält mjölkfritt smör
1 sötpotatis
Till servering: Lönnsirap, apelsin, vallmofrön

Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nagga sötpotatisen med en gaffel och kör in i mitten av ugnen och baka ca 30 minuter tills den är genommjuk.
  3. Blanda maizena, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt öl och vispa eller stavmixa till en jämn smet. Kläck i ägg och vispa ned smöret.
  4. Smöra våffeljärnet och grädda samtliga våfflor.

Servering: Lägg våfflorna på tallrikar och klicka ut mosad sötpotatis. Ringla över sirap och riv över apelsinskal. Strö över lite vallmofrön.

Bild för Therese Svensson

Mer från Therese Svensson


Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson