Liten arg tant. Nördig matskribent, inspirerande föreläsare, sisådär semivegan (fegan) av klimatskäl och vindrickare av guds nåde. Har drivit bloggen Matälskaren sen 2005. Favoritämnen? Konstiga kryddor, matkemi, smarta knep och lite insiderrapporter från krogvärlden.
Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen.
Efter sin succé med boken Matmolekyler är Lisa Förare Winbladh äntligen tillbaka. Den här gången med en helt oumbärlig kokbok. Lisa skriver långa recept med många ingredienser.
Kommentarer
Jag blir så glad av sådana som dig som har massor av bollar i luften och orkar dela med sig så generöst!
En fin förebild är du!
Tack snälla Vera! Nu blir jag röd om öronen. :-)
Fin fin fin och jag ser fram emot boken så du anar inte.
Ja ansjovis med lingonsylt kanske man skulle prova?
Hej! Först och främst, det är så roligt att läsa det du skriver! Jag tror att du är rätt kvinna att fråga om det här!
Sen till frågan: Är det verkligen mer skadligt att äta upphettat margarin än smör? Detta påstår en sjuksyrra på mitt jobb! Att gamlingarna mår bättre av smör än margarin i pannkakssmeten och i gröten. Detta sätter vi ju egentligen till mest för kaloriernas skull, margarinet alltså. Och med en ytterst begränsad budget så får man ta margarin ibland och smör ibland.
Vore roligt om du ville svara!
Vänliga hälsningar
Lena
Du kan behöva en paus! Ser fram emot boken.
Peter: tack.
Kurt: Det är fina grejor! ;-)
Lena: Tack söta du! Tyvärr finns det inga bra studier när det gäller smör/margarin till äldre. Jag svarar inte på frågor där jag inte åtminstone inbillar mig att jag har torrt på fötterna. ;-)
Min mormor använde alltid mineralvatten i såväl köttbulls- som våffelsmet. Jag har testat med och utan, och upplever en tydlig skillnad i struktur. Det blir helt enkelt bättre med mineralvatten. Mina kemikunskaper räcker inte till för att förstå sambandet, men jag hoppas att du kan bringa lite klarhet i detta!
M: http://matmolekyler.taffel.se/2010/12/05/fritering-till-den-feta-frasigh...
Långt ner berättas det om vatten i smet, och dess egenskaper. Kanske kan vara ett steg på vägen, även om det i detta fall handlar om frityrsmet.
Hej!
Läser och njuter av dina inlägg (och lär förstås...)här på hemsidan.
Har därför (förstås) lagt en bevakning på din bok på Bokus och ser fram emot att få läsa..
Tack för att du delar med dig både digitalt och i pappersform!
/Britta
M: Svar kommer vilket år som helst! :-)
Britta: Tack underbara du!
(host)
Sidor