Matmolekyler : kokbok för nyfikna

Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in.
Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smak paret ansjovis och lingonsylt? När du har läst Matmole kyler vet du.

Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok, men naturligtvis finns här också gott om recept. Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.

LISA FÖRARE WINBLADH är matskribent för Sydsvenskan, grundare av sajten Taffel.se, tidigare redaktör på Gourmet och författare till flera kokböcker.
Fysikern MALIN SANDSTRÖM har doktorerat på luktsinnet. Hon är kommunikatör och frilansande vetenskapsskribent.
Illustratören JENNY MÖRT- SELL har arbetat för uppdrags- givare som The New York Times, Vouge, och Diesel.

Fotograf: 

Förlag: 

Köpställen: 
Bokus

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh