Wrap med tahinisås och rödkål

Finns det något roligare än att öppna paket? Ja, kanske att hitta något riktigt fint i det. Ögonbedövande färger, rungande smaker och kontrasterande konsistenser ryms i det här lilla paketet som får smak och färg genom en vända i mackjärnet. Du behöver den typ av mackjärn som inte gör trianglar av varma mackor utan lämnar dem ganska intakta. Har du det är det här förmodligen en i en långrad av ljuvliga snabblagade måltider. För du kan peta in nästan vad som helst. Och du kommer snart att inse att de där resterna som häckar i kylen förvandlas till tillgångar.


Portioner: 4
Tid: Beror ju lite på
Du behöver: 

4 stora wrapbröd, gärna med fullkorn
2 dl kokta puylinser eller andra baljväxter
2 dl strimlade långbakade tomater eller 1 dl torkade, avrunna
2 dl fint tärnad marinerad eller rökt tofu
Tahinisås
Fler förslag:
rostade solrosfrön
krossad rostad mandel
chiliflingor
kokt fullkornsbulgur
 
Rödkålssallad:
4 dl hyvlad rödkål
1 dl finstrimlad bladpersilja
strimlad mynta
strimlad dill eller korianderblad
1 dl finskuren salladslök eller knipplök
1 msk olivolja
lite pressad citron
örtsalt, helst Herbamare

Gör så här: 
  1. Blanda alla ingredienser till salladen. Gör gärna dubbel sats, salladen är lika god i morgon!
  2. Lägg en hög av ingredienser mitt på ett wrapbröd. Vik ihop till ett paket. Pensla ett mackjärn med mycket olivolja i bottendelen. Lägg in wrappaketen med skarven neråt. Pensla ovanpå med mycket olivolja.
  3. Grädda tills paketen är rejält brynta. Låt svalna något. Dela på hälften och ät.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh