Vabbpasta med bacon, grönsaker och valnötter

Receptmakare: Försynen (och lisa förare winbladh)

Portioner: 2-3

Tid: 20 minuter inkl pastakok

Använd de grönsaker du har hemma för att slippa gå utanför dörren. Öka mängden olja om risken för att du ska falla ur är överhängande.

  • 1 pkt ekologisk bacon
  • 1/2 tsk fänkålsfrö
  • 2 msk olivolja
  • 1/3 liten zucchini
  • 2 1/2 dl små fina blomkålsbuketter
  • 1/2 dl valnötter i bitar
  • 1/2 tsk rosmarin
  • några körsbärstomater i klyftor
  • 1 1/2 dl finriven parmesan
  • mycket nymald svartpeppar
  • Till servering:
  • 2-3 portioner nykokt pasta av fin sort
  1. Skär eller klipp baconet i bitar. Skär zucchinin i drygt centimetertjocka skivor och sen i kvartar. Hetta upp baconet i en stekpanna med olivolja och bacon. Separera bitarna. Vänd ner blomkålen och stek några minuter. Rör om någon gång då och då men inte ofta.
  2. Vänd ner zucchini, valnötter och rosmarin. Stek vidare tills allt är mjukt. Rör om då och då.
  3. Vänd runt med nykokt pasta och parmesan. Peppra rejält.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2010-03-15
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh