Tranbärschutney med varma kryddor

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner:8

Tid: 20 minuter

Den här friska chutneyn med trevlig kärvhet passar till patéer, kallskuret och naturligtvis kalkon. Ersätt tranbären med lingon och fintärnat äpple om du inte får tag på tranbär.

  • 1 påse (340 g) tranbär
  • 2 dl råsocker
  • 1 kanelstång
  • 3 kryddnejlikor
  • 1/2 msk finstrimlat apelsinskal, endast det oranga
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 1 msk portvin eller madeira
  1. Skölj tranbären noga och plocka bort alla som ser klenmodiga ut.
  2. Koka upp alla ingredienser utom portvinet i en liten tjockbottnad kastrull i rostfritt eller teflon. Låt puttra under lock 10 minuter.
  3. Rör ner portvinet. Låt svalna. Låt helst stå och dra ett par timmar eller över natten.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh