Tacos - den bästa starten på dagen

Min vardagsfrukost är bland det tristaste som finns - en macka och kaffe, bara en gul blend ifrån tårarna. Vardagsmisären tar jag igen på helgen. På det hela taget är jag sjukt ointresserad av att skriva om vardagsmat. Vardagen är i regel för trist för att sätta på pränt och jag tycekr minnen som är något att spara är minnena av saker som är mycket roligare, mycket matigare.

Inget kickar igång dagen som lite chilihetta, därför blir chili på ett eller annat sätt ofta en del av mina helgfrukostar. Frukosttacos är perfekt då såna går att variera i det oändliga och receptet nedan ska bara ses som en inspiration, man får VERKLIGEN ha vad man vill på tacos. Här är några andra tips (kolla särskilt på den med sötpotatis).


Portioner: 1
Tid: 5 minuter
Du behöver: 

2 ägg
2 msk mjölk
lite salt
1 msk smör
1 tomat, urkärnad och tärnad
lite hackad rödlök
ett par skivor rökt skinka av bästa möjliga sort
sriracha

Gör så här: 

Gör i ordning allt så att du kan servera direkt när äggröran är klar.

Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt. Vispa ordentligt så det kommer in rejält med luft i ägget, då blir äggröran krämigare.

Värm upp en stekpanna på låg värme. Här kan det faktiskt finnas en poäng med att använda non-stickpanna även om jag normalt sett avskyr det. Min kolstålsstekpanna har dock fått en så pass bra beläggning så den gör jobbet på bästa sätt. Smält smöret i pannan men låt det inte börja brynas.

Häll ner de vispade äggen och låt allt vara i 10 sekunder ungefär. Dra sedan en stekspade från kanterna och inåt i pannan. Jag tycker absolut inte man ska röra, namnet på maträtten till trots. Genom att försiktigt vända och dra i långa drag från botten blir äggröran snyggare och krämigare. Sen ska man också komma ihåg att den är klar på 1-2 minuter. När den nästan ser klar ut är den klar för eftervärmen kickar upp röran den där sista biten.

Montera ihop din taco och toppa med sriracha. Ett glas apelsinjuice och en stor mugg kaffe är vettiga komplement. Skippa gul blend. Nu är jag redo för svampskogen och försäsongsbandy idag.

Bild för Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson