Svampragu på ängschampinjoner
Receptmakare: Anna billing
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Se noga till att du får med dig rätt svampar hem från utflykten! Du kan givetvis laga samma recept med köpechampinjoner men smaken blir inte lika fin.
-
600 g rensade färska champinjoner
-
2 schalottenlökar
-
1 vitlöksklyfta
-
1 liten bunt slätpersilja
-
2 stjälkar blekselleri
-
2 dl vispgrädde
-
50 g grovriven taleggio, eller annan god ost
-
1/2 dl vitt vin
-
1 nypa repad, färsk timjan
-
1/2 krm riven muskot
-
salt och svartpeppar
- Till servering:
- Finhackad persilja
- Din favoritpasta
- Låt grädden koka upp i en liten tjockbottnad kastrull och sjud i 10 minuter tills den har tjocknat och reducerats till hälften
- Rör ner timjan, muskoten och den rivna taleggion i grädden. Stäng av värmen och dra kastrullen åt sidan.
- Dela champinjonerna i kvartar. Finhacka schalottenlök, vitlök, selleri och hälften av persiljan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn champinjonerna tillsammans med hacket i några minuter.
- Tillsätt vinet i pannan och låt det sjuda med. Vänd sedan försiktigt ner ost- och gräddblandningen. Smaka av med salt, svartpeppar och muskot och servera överströdd med grovhackad persilja till din favoritpasta, förslagsvis pappardelle.