Svampragu på ängschampinjoner

Receptmakare: Anna billing

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Se noga till att du får med dig rätt svampar hem från utflykten! Du kan givetvis laga samma recept med köpechampinjoner men smaken blir inte lika fin.

  • 600 g rensade färska champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten bunt slätpersilja
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g  grovriven taleggio, eller annan god ost
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 nypa repad, färsk timjan
  • 1/2 krm riven muskot
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • Finhackad persilja
  • Din favoritpasta
  1. Låt grädden koka upp i en liten tjockbottnad kastrull och sjud i 10 minuter tills den har tjocknat och reducerats till hälften
  2. Rör ner timjan, muskoten och den rivna taleggion i grädden. Stäng av värmen och dra kastrullen åt sidan.
  3. Dela champinjonerna i kvartar. Finhacka schalottenlök, vitlök, selleri och hälften av persiljan.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn champinjonerna tillsammans med hacket i några minuter.
  5. Tillsätt vinet i pannan och låt det sjuda med. Vänd sedan försiktigt ner ost- och gräddblandningen. Smaka av med salt, svartpeppar och muskot och servera överströdd med grovhackad persilja till din favoritpasta, förslagsvis pappardelle.

Bild för Anna Billing
2009-09-20
Av

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing