Stekt aubergine med valnötter och granatäppelsirap

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6 (som tillbehör)

Tid: 20 minuter

Enkel rätt som passar fantastiskt på buffé, lammrätter eller till en böngryta med saffran. Jag gillar dem bäst när de är lite ljumma. Om du tycker att det är bekvämare kan du pensla aubergineskivorna med olja och baka dem på plåt i ug 175°C tills de är riktigt mjuka. Det är gott att smula över lite fårost eller getost innan servering.

  • 2 medelstora auberginer
  • drygt 1 dl god olivolja
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1/2 dl granatäppelsirap + 1 msk vatten
  • salt, nymald svartpeppar
  1. Skiva auberginen i drygt centimetertjock skivor. Salta dem lätt. Stek dem mjuka i en stor teflonpanna på ganska låg värme, eller två stycken stekpannor. Ha tålamod, de ska bli riktigt mjuka.
  2. Sista minuterna höjer du värmen, pressar ner vitlöksklyftorna och pepprar. Lägg upp skivorna på ett fint fat.
  3. Vänd under tiden ner valnötterna i pannan så att de får en lätt rostning. Droppa granatäppelsirap över auberginen och strö över valnötterna.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh