
Spaghetti med tapenade, parmesan och rostade tomater
Den här enkla vardagspastan är sonens favorit. Det kan bero på att jag har nämnt att man får skägg om man äter den. Ett stort, brunt, krulligt skägg som sträcker sig en bra bit ner på halsen. När man ser honom stoppa munnen full inser man hur mycket längtan som kan rymmas i en så väldigt ung människa. Nog för att det skulle vara effektfullt med en tova brunt lurv i en tvåårings ansikte, det kan man inte förneka, men ändå. Kanske har du också barn som äter dåligt? Prova om du inte kan locka med ett skägg. Du behöver inte ha dåligt samvete för att du ljuger. Säg att du läste det på internet.
Spaghetti med tapenade, parmesan och rostade tomater
Receptmakare: Lotta Lundgren
- 1 del tapenade
- 1 del parmesan
- 1 näve körsbärstomater per person
- spaghetti
- Klyv tomaterna, pensla med en blandning av honung och olivolja och ställ in i ugnen på 115°C i ett par timmar (så hinner tomaterna krympa så att smaken koncentreras) eller 175°C i 20 minuter om det är brådis.
- Rör ihop tapenade och parmesan, blanda med nykokt pasta och servera med tomaterna.
Kommentarer
Det där lät ju ruggigt gott, för att inte säga snabbt och enkelt. Någon specifik pasta som är bättre än annan för denna rätt eller är det efter behag bara? Sen tycker jag faktiskt att det kanske borde specifieras att det är körbsbärstomater (för det är det väl) och att spaghetti också har en del i receptet, men så är jag kanske lite petig =)
Och det har du naturligtvis helt rätt i.
Kul!
Min normalt matvägrande systerson vräker i sig sjömansbiff sedan mormor lurat i honom att det är sådan mat som stora, starka sjömän äter.
Hälsar fröken Dill
det SER iallafall väldigt gott ut, fast jag är inte så förtjust i körsbärstomater, tomater hör hemma i tomatsås och körsbär hör hemma i andras Dr Pepper burkar.
ojoj, vilket speciellt underbart fyllekäk :) och lika gott mitt på dagen...
Skägg is da shit. Vänta ca 14 år tills han är 16 och kommer hem med sin första fjuniga mustach. Facial hair FTW! jag håller på lillkillen.
Själv hotar jag min son med att han inte får gå i kyrkan om han inte äter. Det är det enda som funkar, mycket oklart varför.
Ursäkta en vegetarian, men hur ska jag på bästa sätt balansera för sardellfrånvaron i tapenaden? Har gjort en mycket mer basic tapenade tidigare, men gärna något med mer rundad smak vore kul!
Ja vad är det det med barn och kyrkor? Och varför har ingen tidigare berättat att barn är besatta av det högkyrkliga? Jag har försökt påpeka att vi lever i ett sekulariserat samhälle men det har sannerligen inte vunnit något gehör här hemma. Det är bara "SYRKA, SYRKA MAMMA!" och tung andhämtning så fort man passerar ett stort hus med torn på.
Vällagrad parmesan kompenserar den som vill hoppa över sardeller – med parmesanen får du den sälta och umami som sardellerna tillför. Men det förutsätter förstås att man är laktovegetarian. Det kanske du inte är?
men jag då som är slaktovegiterian? Jag äter kött, salami, korv, kotletter, leverpastej mm och lite annat...
Vad bra du är! Snygga bilder dessutom, imponerande.
Lotta! Det är så grym mat alltid. Men kan du inte få till kategorier som du hade på gamla goa hemmafrun?
Tack för tokigt bra inspiration!
Jag måste kolla upp om det går. Tack själv!
Det här är ju wordpressbaserat så det ska bara vara att klicka till en ruta i admin/appearance/widgets/sidebar1
Good luck!
Lotta: det finns färdiga rutor att skriva in i under textrutan. Separera med komma.
En variant kan vara:
Lite olja i en stekpanna, hetta upp den.
Veva i det antal sardellfiléer du vill ha. Mosa dem lätt i den heta olja.
i med en finhackad vitlöksklyfta.
Några halverade coctailtomater.
I med färdigkokt spagetti.
På med lite ruccola på det och veva runt.
lite flingsalt och ett par tag med pepparkvarnen över så är det klart att ätas.
Snabbt och fantastiskt gott i sin enkelhet.
Sidor