Spaghetti Bolognaise
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4 – 6
Tid: 35 minuter
- 2 – 4 morötter
1 burk hela tomater
3 vitlöksklyftor
400 g kalv- eller lammfärs
2 msk tomatpuré (kan uteslutas)
1 msk honung
1 kruka basilika
100 g färsk babyspenat
1 citron
- Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Puréa tomaterna. Ställ åt sidan.
- Hacka löken fint och vitlöken finare. Fräs i olivolja några minuter på medelvärme, tillsätt därefter färsen och stek igenom.
- Tillsätt morot och tomat, tomatpuré och honung. Salta (var inte för snål) och krydda med nymalen svartpeppar.
- Tvätta och raspa skalet (den gula zesten) av citronen och pressa ur saften. Tillsätt zest och saft efter smak.
- Plocka bladen av basilikan och rör ner i såsen tillsammans med spenaten. Servera med spaghetti och riven parmesan.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3527","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-99","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"500","height":"375","title":"p1050343","alt":""}}]]