Skaldjurspasta

Om man inte kan få tag på havskräftor så kan även godkända räkor fungera... eller 
hummer så klart.
 Man kan ju även byta ut skaldjuren mot musslor av något slag eller kanske bara lite lax i bitar.


Portioner: 4
Tid: 30 min
Du behöver: 

300 g spagetti eller annan pasta

1/2 dl olivolja

4-8 färska havskräftor eller kräftstjärtar

1/2 dl olivolja

1 röd chilifrukt

4 vitlöksklyftor

50 g färsk spena
t
1 tsk sambal oelek

2 dl tomatsås

salt och peppar

ev. riven parmesanost

Gör så här: 

Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek havskräftorna hastigt på hög värme. Blanda ner hackad vitlök och urkärnad hackad chili och låt fräsa med i ca en halv minut.
Koka pastan enl. anv. på paketet och häll av vattnet. Spola pastan kall och låt rinna av.
Lägg spenaten, sambal och tomatsås i pannan och rör om.
Blanda ner pastan och låt sedan allt bli varmt.
Smak av med salt och peppar.
Servera rykande varm, kanske med lite riven parmesan på toppen.


Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back
Bild för David Back
Bild för David Back