Shakshuka, paprikaomelett

Shakshuka är namnet på en smakrik paprikaomelett, eller en sorts äggröra. Perfekt snabbmat när du väl har kokat en sats salata matbucha. Servera i pitabröd med morötter, hummus och gurka eller på tallrik med en sallad.


Portioner: 4
Tid:  7 minuter
Du behöver: 

8 ägg
2 1/2 dl salata matbucha
vegetabilisk olja till stekning
(ev) salt

Till servering
Pitabröd
Morötter
Hummus
Gurka

Gör så här: 
  1. Knäck äggen tillsammans med salata matbucha i en oljad stekpanna.
  2. Rör runt med en trägaffel tills äggen koagulerat. Smaka eventuellt av med lite salt.

Omarbetat recept från
Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing