Sallad med vad-som-helst, kikärtor och adjika

Adjika-salt är kryddblandningen som får menlös mat att smaka komplext och komplett på tre sekunder. Kanske det närmaste Piffi Allkrydda man kan komma i mitt kryddskåp. Jag tycker att den är alldeles särskilt bra till bönor och rotsaker. Här är det en enkel lunchsallad som snuddats av det georgiska trollspöet. Fullkornsbulgur eller bovete är fint och du vill dryga ut salladen till fler. Vegotipsen nedan drygar ut köttet utan att det gör ont ens för köttälskare

 

Vegetariskt/veganskt: Ersätt köttet med rostade pumpakärnor och solrosfrön och/eller smulad fetaost. Olika typer av vegobullar i bitar kan också användas.

Mindre kolhydrater: Ersätt så mycket du vill av kikärtorna med tärnad zucchini eller rostad blomkål.

 


Portioner: 2
Tid: 10 minuter
Du behöver: 

1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
100 g köttrest (jag hade en bit lammstek), fint tärnad
1 röd paprika, strimlad
1/2 fänkål, klyftad och tunt skivad
ev några körsbärstomater, halverade
1/2 liten rödlök, tunt skivad
strimlad bladpersilja/dill
1/2-1 tsk adjika-salt
1 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger

Gör så här: 

Vänd samman alla ingredienser och smaka av. 

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh