Rostbiff med citron och rostad svartpeppar

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 8

Tid: 10 minuter + 1 timmes marinering

Visst är det lite pyssel med att rosta peppar. Men å andra sidan förvandlar dressingen färdigskivad rostbiff till en buffésuccé! Rosta gärna lite extra peppar när ni ändå är i farten, spar i en tät burk och mal vid behov.

Receptet passar alldeles utmärkt för viltstek som är ett mer klimatsmart val. Varför inte laga Jens goda tjälknöl?

  • 600-800 g färdigskivad rostbiff eller kall viltstek i tunna skivor
  • Till marinad:
  • 1 tsk svartpepparkorn
    1 tsk finrivet citronskal
    1 msk pressad citron
    1 msk konc kalvfond (Touch of Taste)
    1 msk vatten
    1 msk olivolja
  1. Koka upp pepparkornen i en skvätt vatten. Låt puttra en minut. Sila av och koka upp i nyt vatten. Upprepa ytterligare en gång. Rosta de fuktiga pepparkornen på medelvärme i kastrullen. Rör om ofta. När kornen börjar få en fin rostad ton är det dags att tippa över dem i en mortel. Stöt grovt.
  2. Blanda pepparkornen med övriga ingredienser och låt stå och dra ett bra tag.
  3. Dutta blandningen på skivad rostbiff. Låt stå och samla smak i minst en timme. Dekorera gärna med färsk timjan.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-01-11
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh