Röding med smak av jasminte

Det här receptet kräver absolut färsk fisk eftersom inga smakrika kryddor skyler små defekter. Receptet är en del av ett intressant smakprojekt.


Portioner: 4
Tid: 1 1/2 timme inkl nedkylning
Du behöver: 

4 rödingfiléer, skinn och benfria
500 g vatten
30 g havssalt
20 gram jasmine pearls (eller annat förstklassigt jasminte)

Gör så här: 
  1. Värm vattnet till 90 grader, låt tebladen dra i 3 minuter och sila sedan av. Tillsätt salt och rör om. Kyl ned lagen.
  2. Lägg i rödingfiléerna och låt rimma i 30 minuter. Tag upp och torka av filéerna. Lägg dem två och två, köttsida mot köttsida och rulla ihop hårt i plastfilm.
  3. Baka under press (t ex en plåt eller tallrik) i ugn på 80°C till en kärntemperatur på 34°C. Kyl ned snabbt.
  4. Skär i centimetertjocka skivor.

2008-04-24
Av
Fotograf
Joachim Thörnqvist

Mer från Stefan Eriksson


2008-04-24
2008-04-24
2008-04-24