Randig morotssoppa med vanilj, citron och kanel
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4 – 5
Tid: 25 min
- 1 kg ekologiska morötter
50 g smör
½ tsk kanel
½ tsk vaniljpuder
1 ½ dl färskpressad morotsjuice (hemgjord eller Brämhults)
1 ½ msk lönnsirap
1 ekologisk citron
- Skala och skär morötterna i bitar, lägg i kastrull och häll på vatten så att det täcks. Lägg på lock och koka morötterna ordentligt mjuka.
- Mixa morötter, vanilj, kanel och smör till puré, späd till lagom soppkonsistens med det smakrika kokvattnet. Smaka av med salt. Håll soppan varm.
- Vispa ihop morotsjuice, lönnsirap, zesten av hela och saften av halva citronen. Häll ned i den varma soppan och rör försiktigt ett varv med slev så att de två morotssopporna blandas lite – men inte helt. Sleva upp på tallrikar och servera.