Rabarberkompott med citrongräs och ingefära

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter + avsvalning

De enklaste sätten att njuta rabarber är de godaste. Mängden socker beror på hur syrlig rabarbern är så smaka dig fram. Skala ingefäran om skalet är torrt och segt men hoppa över det annars.

  • 650 g rabarber
    200 g socker
    1 kraftig stång citrongräs
    5 cm färsk ingefära
    (1-2 tsk potatismjöl)
  1. Skala rabarbern med potatisskalare eller vass kniv. Skär i centimetertjocka bitar. Lägg i en rostfri eller teflonkastrull tillsammans med sockret.
  2. Lägg citrongräset på en skärbräda och bulta det mjukt med baksidan av en kniv eeller en mortelstöt. Lägg i kastrullen. Skiva ingefäran tunt och lägg i kastrullen.
  3. Sjud försiktigt rabarbern på låg värme tills den mjuknat. Smaka av med mer socker om det behövs. Re av med maizena utvispat i lite kallt vatten om kompotten blir allt för vattnigt. Låt svalna.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh