Quinoabiffar med kirskål

Receptmakare: Louise Valentin

Portioner: 4

Tid: 50 minuter

Kirskål är ogräset som blev en grönsak.  Små späda glansiga sott kan ätas råa. I detta fall när kirskålen ska förvällas så kan man även ta oglansiga skott bara de är små och späda.

  • 2 l kirskål
    1 ½ dl quinoa
    1 liten rödlök
    2 vitlöksklyftor (skulle varit pressade, men vitlökspressen gick sönder så de blev hackade)
    ½ dl grahamsmjöl
    1 ägg
    1 tsk garam marsala
    salt, nymald svartpeppar
  1. Skölj och förväll kirskålen någon minut i lättsaltta vatten. Koka quinoan.
  2. Blanda quinoan med den hackade förvällda kirskålen och med de övriga ingredienserna. Blanda väl. Forma till biffar och stek i rapsolja till de får en fin färg.
  3. Servera med lite kokade grönsaker t.ex. morötter eller rödbetor och någon god sås.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen