Quinoabiffar med kirskål
Receptmakare: Louise Valentin
Portioner: 4
Tid: 50 minuter
Kirskål är ogräset som blev en grönsak. Små späda glansiga sott kan ätas råa. I detta fall när kirskålen ska förvällas så kan man även ta oglansiga skott bara de är små och späda.
- 2 l kirskål
1 ½ dl quinoa
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor (skulle varit pressade, men vitlökspressen gick sönder så de blev hackade)
½ dl grahamsmjöl
1 ägg
1 tsk garam marsala
salt, nymald svartpeppar
- Skölj och förväll kirskålen någon minut i lättsaltta vatten. Koka quinoan.
- Blanda quinoan med den hackade förvällda kirskålen och med de övriga ingredienserna. Blanda väl. Forma till biffar och stek i rapsolja till de får en fin färg.
- Servera med lite kokade grönsaker t.ex. morötter eller rödbetor och någon god sås.