Pizza bianca med getfärskost, ramslök och päron
Inga konstigheter.
Tid: 30 minuter plus jäsning av pizzadeg
2 pizzabottnar
50 g ramslök (två rejäla grabbnävar) eller mer
1/2 dl neutral olja
1 dl olivolja
175 g getfärskost
2 päron
flingsalt
grovmalen svartpeppar
några blad ramslök till garnering
- Sätt ugnen på så mycket det går. Har du en baksten ska den in i ugnen, ganska högt upp. Förvärm en plåt annars.
- Finhacka ramslöken och mixa till en grön gegga med den neutrala oljan (jag mixar aldrig olivolja eftersom jag tycker den blir besk då). Blanda med olivoljan.
- Mosa getfärskosten med det mesta av ramslöksoljan, men spara några matskedar till garnering.
- Baka ut pizzabottnarna på bakplåtspapper och bred getfärskosten över botten.
- Skala päronen, halvera dem och skiva dem tunt, men så att det fortfarande hänger ihop (se bilden). Bred en päronhalva som en solfjäder över varje pizzahalva. Flingsalta och mal över lite svartpeppar.
- Grädda i så het ugn du kan uppbåda. Antingen på baksten eller plåt. Efter en eller två minuter kan man rycka bort bakplåtspappret under pizzan så brinner det inte upp. 6-7 minuter brukar vara lagom om man som jag kan få upp ugnen i 300 grader.
- Garnera med resten av ramslöksoljan och några färska, rivna ramslöksblad.