Pesto på mitt och Martins vis

Receptmakare: Martin, Lisa och ett glas med provensalskt rödtjut

Portioner: Lagom mycket

Tid: Beror på hur mycket man tramsar

Det här lite ungefärliga receptet kommer med inspiration från Meyers Madhus där jag tillbrigade en inspirerande kväll med kockan Martin. Exakta proportionerna mellan örterna beror på deras styrka.

  •  
  • 1 stor näve ramslök
  • 1 liten näve libbstickeblad (mängd beror på hur smakstarka de är)
  • 2 stora nävar persiljeblad
  • 75 g äkta parmesan
  • 2 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 3/4 dl mild olivolja
  • 1liten näve brödinkråm
  • 1-5 tsk pressad citron
  • salt, nymald svartpeppar
  1. Skölj och torka örterna. Gärna i salladsslunga. Hacka dem grovt med mycket vass kniv.
  2. Skär osten i strimlor. Kör till mos med oljan i mixerkanna i matberedare med vass kniv.
  3. Lägg ner örterna och kör till slät massa. Kör korta perioder och ta av locket då och då för att peta ner örterna. Dela brödet i bitar och mixa ner det också.
  4. Om du är Martin tar du nu i en hel del citronsaft och salt. Om du är Lisa tar du i ganska lite av vardera. Det är också fullt möjligt att du har en egen uppfattning. Samma sak gäller pepparn.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh