Pankoräkor med vitlök och örter

pankoräkorReceptmakare: Margit Richert

Portioner: 2

Tid: 20 minuter

Servera med sallad eller ät som snacks. Totalt beroendeframkallande.

  • 600 g räkor med skal
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl panko
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackade örter (vi tog persilja, dill och citrontimjan)
  • olja till fritering
  1. Skala räkorna och torka dem någorlunda torra. Rör ihop ägg och salt och blanda ned räkorna så de får ett tunt ägglager över sig.
  2. Blanda panko, vitlök och örter. Ta några räkor åt gången och vänd dem i pankoblandningen. De behöver inte bli helt täckta av panko.
  3. Fritera eller stek räkorna - ett par i taget bara - i riktigt het olja bara så länge att pankon får färg, ca 1/2 minut. Låt rinna av på hushållspapper och ät så snabbt som möjligt.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert