Mirza ghazemi (aubergineröra med ägg)
Mirza ghasemi kräver lite förarbete med att grilla auberginer men som tur är så har Sera bra färdiggrillade på glasburk och burktomater i skåpet duger bra när man inte har handlat färska tomater på ett tag.
Tid: 30 min
olja till stekning
1 vitlök eller så många klyftor du vågar, finhackade
1/2 tsk gurkmeja
3/4 burk grillade auberginer
1 burk hela skalade tomater, hackade
salt
4 ägg
svartpeppar
- Fräs vitlöken i generösa mängder olja, precis när vitlöken börjar få färg tillsätter du gurkmejan och fräser vidare i en halv minut.
- Rör ner auberginerna och stek en stund. Rör ner tomaterna, salta och stek under omrörning i cirka tio minuter, tillsätt mer olja om det behövs.
- Knäck ner äggen i blandningen, låt dem stelna lite innan du rör om och låter dem stelna helt.
- Smaka av med salt och svartpeppar.