Mirza ghazemi (aubergineröra med ägg)

Mirza ghasemi kräver lite förarbete med att grilla auberginer men som tur är så har Sera bra färdiggrillade på glasburk och burktomater i skåpet duger bra när man inte har handlat färska tomater på ett tag.


Portioner: 4
Tid: 30 min
Du behöver: 

olja till stekning
1 vitlök eller så många klyftor du vågar, finhackade
1/2 tsk gurkmeja
3/4 burk grillade auberginer
1 burk hela skalade tomater, hackade
salt
4 ägg
svartpeppar

Gör så här: 
  1. Fräs vitlöken i generösa mängder olja, precis när vitlöken börjar få färg tillsätter du gurkmejan och fräser vidare i en halv minut.
  2. Rör ner auberginerna och stek en stund. Rör ner tomaterna, salta och stek under omrörning i cirka tio minuter, tillsätt mer olja om det behövs.
  3. Knäck ner äggen i blandningen, låt dem stelna lite innan du rör om och låter dem stelna helt.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara