Mirza ghazemi (aubergineröra med ägg)

Mirza ghasemi kräver lite förarbete med att grilla auberginer men som tur är så har Sera bra färdiggrillade på glasburk och burktomater i skåpet duger bra när man inte har handlat färska tomater på ett tag.


Portioner: 4
Tid: 30 min
Du behöver: 

olja till stekning
1 vitlök eller så många klyftor du vågar, finhackade
1/2 tsk gurkmeja
3/4 burk grillade auberginer
1 burk hela skalade tomater, hackade
salt
4 ägg
svartpeppar

Gör så här: 
  1. Fräs vitlöken i generösa mängder olja, precis när vitlöken börjar få färg tillsätter du gurkmejan och fräser vidare i en halv minut.
  2. Rör ner auberginerna och stek en stund. Rör ner tomaterna, salta och stek under omrörning i cirka tio minuter, tillsätt mer olja om det behövs.
  3. Knäck ner äggen i blandningen, låt dem stelna lite innan du rör om och låter dem stelna helt.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
2009-06-06
Av

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara