Linguine med bondbönor och kantareller

Lite meckig är den allt, men du kan ju alltid använda färdig färsk pasta, så blir det rena rama snabbmaten!


Portioner: 4-5
Tid: 1 timme 30 min
Du behöver: 

300 g kantareller
70 g mangold (små blad)
1 shalottenlök
1 tsk vit balsamvinäger
100 g Firore sardo (pecorino)
Olivolja till stekning
Svartpeppar och salt Linguine:
3 ägg
2 msk vatten
6 dl siktat durumvete
(extra mjöl till utbakning)
Eller 2 pkt färsk linguine

Gör så här: 

Vispa upp äggen med vattnet i en bunke eller matberedare.
Sikta mjölet och tillsätt lite i taget tills degen är fast och smidig utan att vara klibbig (tillsätt mer mjöl om så är fallet). Forma degen till en korv, vira in den i en handduk och låt den vila en halvtimme i kylen medan du gör i ordning resten av ingredienserna.

Öppna bönskidorna och sprita bondbönorna i en skål. Förväll dem några minuter i lättsaltat vatten. Skala sedan av den vita hinnan så att de gröna, platta bönorna blottas.
Rensa kantarellerna om det behövs, skölj mangplden och finhacka schalottenlöken.
Dela pastadegen i fyra delar, platta ut dem något på ett mjölat bakbord och valsa dem genom linguine-munstycket. (Ha inte på dig slips under tillverkningen, rekommenderar manualen).

Fånga upp linguinen med en trägaffel så att de inte trasslar ihop sig och koka dem 2-3 minuter i ordentligt saltat vatten. Häll av och vänd ner lite olivolja. Lägg den färdiga pastan i en stor serveringsskål.

Fräs kantareller och lök i en stekpanna i en rejäl slatt olivolja. Tillsätt vinägern när svamparna fått färg. Vänd ner bondbönor och mangold mot slutet. Salta en smula - men tänk på att osten är salt.
Lägg stekpannans innehåll över pastan och blanda ner riven fiore sardo strax innan serveringen. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.

Bild för Anna Billing
2010-09-01
Av

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing