Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4 – 5
Tid: 60 min
- 1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 kalla kokta potatisar
400 g lammfärs
2 msk ljus soja
3 msk olivolja
1 ägg
1 msk flytande honung
½ tsk kanel
1 knippe rödbetor
grekisk yoghurt (10% fett)
picklade grönsaker (titta efter märket Sera på exotiska hyllan i din butik)
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv löken grovt och vitlöken fint.
- Pressa potatisen eller smula sönder med fingrarna (med potatispress blir skalen kvar i pressen, använder du annat verktyg får du plocka bort dem för hand).
- Blanda potatis och lök med lammfärs, soja, olivolja, ägg, honung och kanel. Salta och peppra ordentligt.
- Lägg färsen smord form (använder du en större form formar du det hela till en sorts limpa först).
- Grädda i mitten av ugnen, ca 45 minuter.
- Koka under tiden de oskalade rödbetorna mjuka.
- Servera lammfärslimpan med kokta rödbetor, yoghurt och picklade grönsaker.