Korv med pumpastomp

Det här receptet är så lätt att det mer påminner om en skiss.


Portioner: 4
Tid: 35 minuter
Du behöver: 

8 färskkorvar
1 1/2 kg pumpa t ex Rouge vif d'Etampes eller muscat
1 msk olivolja
1 tsk färskrepad timjan
1 msk smör
1/2 dl riven parmesanost
salt, svartpeppar

Gör så här: 
  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Skär pumpan i tunna klyftor och bred ut i en braspanna. Ringla över olja och salta lätt.
  3. Grädda pumpan i ugnen i 20 minuter. Lägg sedan korvarna ovanpå pumpaskivorna och förstek dem i knappt tio minuter.
  4. Ta ut pannan. Skrapa pumpaköttet från skalen ner i en kastrull på medeltemperatur. Tillsätt smört och parmesan, smaka av med salt och peppar och vänd ner alltsammans utan att röra för mycket.
  5. Ge korven en fin stekyta i en het panna med en skvätt olja i. Servera och riv mer ost över om du vill (det vill mina barn).

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing