Koreansk dipp till mandu

mandudipReceptmakare: taylortwo@recipezaar, översatt av Margit richert

Portioner: 4-6

Tid: 10 minuter

Umamipackad soja, värmande sesamolja. En aning risvinäger får tungan att dansa. Chili, salladslök och vitlök ger en skön kick. Förutom att doppa mandu i kan den här såsen användas som dressing till nudelsallader (glasnudlar eller dangmyon?), till kycklingspett eller till någon annan rätt där det krävs lite extra umami för att smaklökarna ska vakna.

  • 1 dl koreansk soja (eller ljus japansk)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 msk mörk sesamolja
  • 2 salladslökar
  • 1 grön chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • några tag med pepparkvarnen
  1. Blanda soja, vatten, vinäger, socker och sesamolja. Rör tills sockret löser sig.
  2. Finstrimla salladslök 0och chili. Krossa vitlöksklyftan och hacka den yttepyttigt. Blanda ned i såsen och avsluta med lite nymald svartpeppar. Låt gärna stå och dra någon timme innan servering.

Bild för Margit Richert
2010-04-04
Av

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
2013-11-05