Kookoo eller äggröra med dill och fetaost
Receptmakare: sofia gustafson
Portioner: 2
Tid: 15 minuter
-
Jag har alltid färsk, fryst eller torkad dill hemma. Torkad dill finns att köpa i butiker med iranska livsmedel och fryst finns numera också i påse, i alla fall på ICA. Se inköpsställen i Malmö och Stockholm.
Det är en smaksak om man vill ha en helgrön kookoo med mycket dill, eller en äggröra där dillen inte är så framträdande utan mer som gröna stänk. Stek kookoon på båda sidorna eller gör en äggröra!
- 4 ägg
dill: t ex 1 msk torkad eller 1 dl eller mer hackad färsk eller fryst
100 g fetaost
smör att steka i
salt
svartpeppar
- Vispa äggen lätt med gaffel, rör ner dillen, smula ner fetaosten grovt, salta och peppra.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Stek på båda sidorna till en kookoo eller rör till en äggröra.