Kookoo eller äggröra med dill och fetaost

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 2

Tid: 15 minuter

  • Jag har alltid färsk, fryst eller torkad dill hemma. Torkad dill finns att köpa i butiker med iranska livsmedel och fryst finns numera också i påse, i alla fall på ICA. Se inköpsställen i Malmö och Stockholm.

    Det är en smaksak om man vill ha en helgrön kookoo med mycket dill, eller en äggröra där dillen inte är så framträdande utan mer som gröna stänk. Stek kookoon på båda sidorna eller gör en äggröra!

  • 4 ägg
    dill: t ex 1 msk torkad eller 1 dl eller mer hackad färsk eller fryst
    100 g fetaost
    smör att steka i
    salt
    svartpeppar
  1. Vispa äggen lätt med gaffel, rör ner dillen, smula ner fetaosten grovt, salta och peppra.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek på båda sidorna till en kookoo eller rör till en äggröra.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara