Karljohan med rosmarin, citron och vitlök

Enkelt och raffinerat sätt att servera svamp. Gott till italienska rätter eller som en raffinerad förrätt.


Portioner: 4 som tillbehör eller smårätt
Tid: 15 min
Du behöver: 

4 små fina karljohan
1 tsk finhackad rosmarin
1 tsk finhackat citronskal, enbart det gula
2 små klyftor färsk vitlök
mycket smör till stekning

Gör så här: 
  1. Ansa svamparna och skär dem i centimetertjocka skivor på längden.
  2. Hetta upp smör i en stor panna tills det är ljusbrunt. Stek svamparna i omgångar på hög värme ett par minuter på varje sida. De ska vara fint brynta och lätt knapriga.
  3. Pressa ner vitlök och strö i lite av smaksättarna den sista minuten.
  4. Servera bums som en superenkel förrätt eller tillbehör.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-08-26
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh