Karljohan med rosmarin, citron och vitlök

Enkelt och raffinerat sätt att servera svamp. Gott till italienska rätter eller som en raffinerad förrätt.


Portioner: 4 som tillbehör eller smårätt
Tid: 15 min
Du behöver: 

4 små fina karljohan
1 tsk finhackad rosmarin
1 tsk finhackat citronskal, enbart det gula
2 små klyftor färsk vitlök
mycket smör till stekning

Gör så här: 
  1. Ansa svamparna och skär dem i centimetertjocka skivor på längden.
  2. Hetta upp smör i en stor panna tills det är ljusbrunt. Stek svamparna i omgångar på hög värme ett par minuter på varje sida. De ska vara fint brynta och lätt knapriga.
  3. Pressa ner vitlök och strö i lite av smaksättarna den sista minuten.
  4. Servera bums som en superenkel förrätt eller tillbehör.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh