Inlagda körsbär

receptmakare: Margit Richert

1 liten burk

Tid: 30 minuter

Det här är en liten sats, men receptet går givetvis bra att dubblera om du har fler körsbär i trädgården än jag. Körsbären behöver inte vara supermogna, för då har fåglarna antagligen redan ätit upp dem.

Underbart gott till feta saker: grillad fläskkarré, confiterad anka, rillette och typ all hårdost.

Och du, köp en körsbärsurkärnare, det är den bästa onödiga pryl du någonsin skaffat dig! Själv tog jag en tjock strumpsticka och petade ur kärnorna. Det tar evigheter, skvätter en massa och är urtrist.

  • 4 dl surkörsbär
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 kryddnejlikor
  1. Skölj körsbären och kärna ut dem. Lägg dem i en liten och mycket ren burk.
  2. Koka upp övriga ingredienser och rör så att sockret löser sig.
  3. Häll den heta lagen över körsbären. Skruva på locket. Oöppnad håller den i evigheter, men körsbären är uppätna långt innan dess.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert