Man har ju hört talas om kvinnor som blir svikna i kärlek och åker hem till sina dåliga killars lägenheter och klipper hål i alla deras brallor. När jag för första gången blev sviken i kärlek åkte jag hem till den dålige killens lägenhet och åt, skummande av hämndlystnad, upp allt hans tunnbröd. Jag stötte på honom några år senare. Då hade han tappat håret. Av chocken, får vi anta.
Helstekt regnbåge med timjan och citron
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
- 3 – 4 hela och urtagna regnbågsforeller
- 1 kruka timjan, dill eller persilja
- 2 citroner
- 3 dl gräddfil
- 25 g smör
- Sätt på potatisen.
- Sätt ugnen på 285°C. Torka ur forellerna med hushållspapper och gnid dem med salt ut- och invändigt.
- Repa av bladen från ¼ av örtkryddan. Tvätta och zesta skalet av den ena citronen. Blanda finhackade örter och citronzest med gräddfil.
- Hyvla av smöret med osthyvel direkt ur paketet. Fyll fiskarna med smör och resterande timjan, dill eller persilja, och lägg i lagom trång form. In i ugnen 14 minuter. Servera omedelbart med kokt potatis, citronklyftor, gräddfil och tunnbröd.
Kommentarer
14 svar till ”Helstekt regnbåge med timjan och citron”
Ett lika stort trauma som när min systerdotter upptäckte att hennes pojkvän ätit upp de sista kalaspuffarna och – ve och fasa – ställt tillbaka det tomma paketet i skafferiet.
Detta resulterade i ett raseriutbrott som det fortfarande talas om i familjen. Paketet stampades sönder till atomer till ackompanjemang av ord som varken bör återges i tal eller skrift…
De är faktiskt gifta nu och har dessutom två barn. Hon är riktigt lugn och fin nuförtiden.
UllaMi: Förmodligen för att frågan vem som var ranghög avgjordes en gång för alla. Ingen idé att mopsa efter det.
Lotta: Du får mig att känna otillbörlig åtrå till min nästas fisk. Men jag måste nog springa ut och köpa en egen nu inspirerad av dig. Tack för att du finns!
Ärs. Det är jag som ska tacka. För att jag får finnas här.
Jag vet att det sägs ofta men det tåls att säga igen, du är för härlig Lotta. Roliga historier, härliga recept och fantastiska bilder. Kan knappt bli bättre! Blir inspirerad att våga mig på mer fisk också, vilket jag gör alldelles för sällan.
Herregud Emil, gillade du det här finns det massor av gamla skämmiga minnen som bara väntar på att grävas fram! Och jag ska laga mycket mer fisk framöver. Välkommen åter.
Nu petar jag in din bloggadress i min nya mobiltelefon så att jag när som helst oavsett var jag är kan få ta del av allt gott som du delar med dig av. Du är min idol :-)
ps. Fabbe bild som vanligt.
Haha. Jag som uppdaterar så himla ofta också. Kram.
Verkligen fina firrar, Lotta! Receptet ska jag laga snarast. Och så länge du inte övergår till att skicka fiskarna med maffiapost till svikaren, känns tunnbrödshämnden helt ok för mig!
Vilken underbar tunnbrödshämnd! Har aldrig hört någon liknande historia tidigare. Du är ju så himla rolig!
Duvan tänker sig in i exets situation:
Jag skulle antagligen lida av håravfall om något ex rammade mitt skafferi på surdegsbröd. Huvva!
Ha en fin dag!
Vad bra att du tog tunnbrödet Lotta! Du är bäst!
Tack för ert stöd!
Jag berättade visst inte hur mycket tunnbröd det här faktiskt var? Hans mamma som kom ner från Norrland för att hälsa på sin värdelösa son en gång i kvartalet, och hade alltid med sig en full papperskasse med tunnbröd. Hon hade varit där helt nyligen.
Jag kan försäkra er om att det finns betydligt mer tidseffektiva sätt att hämnas än att tömma en sådan där kasse. Allt hans Bregott gick åt vill jag minnas.
Ska ugnen verkligen stå på 285 grader??? Blir inte det lite väl varmt??
Nej, det blir alldeles lagom. Fet fisk klarar höga temperaturer och här är ju tiden i ugnen ganska kort. Prova själv får du se!
Det tänkte jag. Var rädd att den goda fisken skulle bli förkolnad så jag ville kolla med dig innan jag gjorde ett misstag…. Nu ska jag bara se om min Kassa ugn kan komma upp i den tempen.