Havtornssås med ingefära och creme fraiche

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Den här småfåniga såsen är en lek med havtornets karaktär av exotisk frukt. Mängden havtornsmarmelad beror på dess intensitet. Servera med grillat kött eller stekt fisk och lövtunt skivad rödlök eller schalotten som fått marinera i pressad lime och en nypa socker minst 15 minuter och sen kryddats  med en gnutta finhackad färsk koriander.

  • 3-4 msk havtornsmarmelad
  • 1/2 tsk riktigt finhackad thaichili
  • 1 msk riktigt finhackad eller riven ingefära
  • 2 dl ekologisk creme fraiche
  1. Rör samman alla ingredienser och låt samla smak minst en kvart.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh