Grillat rimmat sidfläsk med honung, rosmarin och chili

Fettfobins tid är ute, länge leve sidfläsket! Och få saker är bättre och billigare att lägga på grillen. Fettet håller köttet saftigt och fint. Rimningen ger smak och mörhet. Nu är det bara det roliga kvar: kryddningen!


Portioner: 4 portioner som smårätt
Tid: 15 min
Du behöver: 

4 skivor rimmat sidfläsk, knappt 1 cm tjocka

Glaze:
2 msk honung
1/2 msk vatten
1/2 msk äppelcidervinäger
2 lagerblad
1-2 tsk sambal oelek
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 klyftor vitlök

Till servering:
Gott bröd

Gör så här: 
  1. Gör glazen i god tid. Smält honungen lite i mikro om det behövs. Blanda med vatten, vinäger fint smulat lagerblad, vinäger, sambal och pressad vitlök.
  2. Dela fläskskivorna på mitten om det behövs. Trä upp på dubbla pinnar, då vrider sig inte skivorna när de ska vändas. Grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida tills fläsket fått fin färg. Pensla med glazen och grilla ytterligare någon minut, vänd runt ett par gånger under tiden så att glazen karamelliseras.
  3. Servera bums.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2009-06-13
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh