Grillade räkor med koreansk inspiration
Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 2
Tid: 1 timme
Vad gäller räkorna går det förstås bra även med skalade, råa, kokta eller vad du nu vill ha. Man kan till och med strunta i grillningen och äta kokta räkor blandade i marinaden - det är gott det med. Det här är i alla fall klibbigt, starkt, sött och riktigt gott. Se bara till att ladda upp med servetter.
De överblivna räkskalen kokar du förslagsvis en ovanligt god räkbuljong på.
- 500 g oskalade stora räkor
- marinad:
- 2 msk goudjang (koreansk chilipasta)
- 2 msk koreansk soja
- 1 msk koreanska chiliflingor
- 1 msk sesamolja
- 1 msk socker
- 1 finhackad salladslök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Tina räkorna.
- Blanda övriga ingredienser till en smet och blanda ned räkorna. Låt marinera ca 1 timme.
- Trä räkorna på spett och grilla snabbt till fin färg på en riktigt het grill. Pensla gärna med överbliven marinad när du vänder räkorna. Ät och njut.