Grillade räkor med koreansk inspiration

koreanskaräkor2

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 2

Tid: 1 timme

Vad gäller räkorna går det förstås bra även med skalade, råa, kokta eller vad du nu vill ha. Man kan till och med strunta i grillningen och äta kokta räkor blandade i marinaden - det är gott det med. Det här är i alla fall klibbigt, starkt, sött och riktigt gott. Se bara till att ladda upp med servetter.

De överblivna räkskalen kokar du förslagsvis en ovanligt god räkbuljong på.

  • 500 g oskalade stora räkor
  • marinad:
  • 2 msk goudjang (koreansk chilipasta)
  • 2 msk koreansk soja
  • 1 msk koreanska chiliflingor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 1 finhackad salladslök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  1. Tina räkorna.
  2. Blanda övriga ingredienser till en smet och blanda ned räkorna. Låt marinera ca 1 timme.
  3. Trä räkorna på spett och grilla snabbt till fin färg på en riktigt het grill. Pensla gärna med överbliven marinad när du vänder räkorna. Ät och njut.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert