receptmakare: Jens Linder
Portioner: 4
Tid: 50 minuter inkl marinering
Prova detta enkla grillrecept på fjärsing och kaprissmör. Låt fiskhandlaren ta ur fisken samt ta bort ryggfenan och huvudet (inklusive gälarna). Se upp för de giftiga taggarna om du gör jobbet själv!
- 1 kg fjärsing, hel men urtagen
- 1 citron, skuren i klyftor
- Marinad:
- 1 dl olivolja
- ½ dl finhackad persilja,
- 1 msk finhackad timjan
- Sardellsmör:
- 100 g smör
- 1 msk finhackad sarell (cirka 8 filéer)
- svartpeppar ur kvarn
- Skåra båda sidorna av fiskarna med en vass kniv. Hacka örterna och marinera fisken i oljan och örthacket i åtminstone en halvtimme.
- Salta fisken ut- och invändigt och grilla den tills köttet är precis genomstekt.
- Hacka kaprisen och blanda med smöret som också bör peppras lite grann. Servera fisken med citron i klyftor, kaprissmöret samt kokt potatis och en grönsallad.