
Glutenfria veganscones
Att sträva mot att vara både vegan och glutenfri är sannerligen inte en motorväg till ett smidigt liv. De här sconesliknande bröden gör dock åkturen lite godare. Jag använde Oatlys havre-gurt men där gör man ju lite som man vill. Äta bröden med samma fabrikants variant av creamcheese är inte illa nånstans heller. Mycket nöje! (och som vanligt mår gltuenfritt bäst av att ätas upp nygräddat eller frysas in omedelbums, smart då att göra portionsbröd va?!)
2 dl havregryn
2 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl
1 dl majsmjöl
1 dl linfrö eller chiafrö
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
4 dl yoghurt av valfritt ursprung
1/2 dl lingonsylt eller 1 mogen mosad banan
Sätt ugnen på 200° grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner yoghurt och lingonsylt eller banan. Klicka ut smeten med två skedar på bakplåtspapper, blir ca nio scones. Grädda i ungefär 30 minuter.