Gittos fenomenala kräftsill
Enkel sill som kan göras med andan i halsen fem minuter innan gästerna kommer om det krisar. Godast är den dock dagen efter.
Tid: 20 min
1 burk inläggningssill
1,5 dl bayerskt öl
2 msk socker
1,5 msk dillfrö
2 tsk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
1 krm vitpeppar
2 msk majonnäs
1,5 dl creme fraiche
1/2 rödlök
1 knippe dill
- Låt sillen rinna av i ett durkslag. Mortla sedan dillfröna grovt, det ska fortfarande vara lite tuggmotstånd. Koka upp dillfrö, öl och och socker och reducera tills det bara är en matsked ölsirap i botten. Häll på vinäger och tomatpuré och rör om lite. Häll över i en bunke och låt svalna något.
- Blanda ölsirapen med majonnäs och creme fraiche. Smaka av med lite svartpeppar och justera eventuellt syran med mer tomatpuré eller vinäger.
- Finhacka löken och dillen. Blanda ned i såsen. Skär sillen i gaffelbitar och blanda samman allt.