Gammeldags chokladpudding

Chokladpuddingen kan serveras i en stor skål eller hällas upp i portionsskålar. God med gräddmjölk eller en klick vispad grädde då det ska vara extra festligt. Receptet kommer från vår bok: I mormors skafferi, fem generationers konservering, dryck och dessert. Enligt matälskaren Lisa är det även gott att låta en vaniljstång koka med mjölken för att få extra smak.


Portioner: 4-5
Tid: 10 minuter+tid att svalna
Du behöver: 

1 l mjölk
1/2 dl socker
4-5 msk kakao
1/2 dl potatismjöl

Gör så här: 
  1. Vispa samman 9 dl mjölk, socker och kakao i en kastrull. Koka upp blandningen.
  2. Vispa samman 1 dl mjölk med potatismjölet och vispa ner i den sjudande mjölkblandningen.
  3. Låt koka upp under vispning men låt den inte koka längre för då tunnar den sig.
  4. Häll upp i en skål eller små portionsskålar. Låt svalna och kyl, gärna över natten.

Bild för Kinna Jonsson

Mer från Kinna Jonsson


Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson