Frukostmacka med sommarkantareller

När jag och min fru var ute på kvällspromenad igår så sprang vi på ett litet bestånd sommarkantareller. Jag missade dem givetvis rakt av och klev dessutom på dem, men min fru är uppmärksam. Tänk på att sommarkantarellerna kan vara nästan vita i färgen så ni inte missar dem.

Jag har bestämt mig för att jag även ska börja blogga om det lilla och enkla så därför bjuder jag här på en kantarellmacka som du rafsar ihop på 20 minuter. En perfekt frukost.

Ett bonustips är att lyxa till det lite på helgerna och köpa på sig svinbra kaffe på kaffenördsbutik. Till kantarellmackan serverades hos oss ett fantastiskt etiopiskt kaffe som nästan lutar lite åt blåbärshållet smakmässigt.


Portioner: 2
Tid: 20 minuter
Du behöver: 

En näve rensade sommarkantareller
2 msk smör
1 tsk fino sherry
en knivsudd vaniljfrön
salt och peppar
2 ägg
2 skivor formfranska
3 msk kräftost (japp, sån där mumsig med en massa sköna emulgeringsmedel i)
ev. lite pickad lök (jag hade ingen sån men är övertygad om att det skulle funka fint)

Gör så här: 

Stek kantarellerna på medelhög värme tills de börjar få lite färg. Häll på sherry och vanlijfrön och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.

Stek äggen på en sida och var rädd om gulan.

Rosta brödet och bred på ett rejält lager kräftost på varje brödskiva. Lassa på lite svamp, lägg på ägget och mer svamp. 

Toppa gärnba med lite picklad rödlök. Jag hade tyvärr ingen sån så jag fick klara mig utan. Dillpicklad gurka vore också skitgott till.

Bild för Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson