Fläskkarré med hoisinsås

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Tid: 1 1/2-3 timmar beroende på metod

Portioner: 6

Gå och köp en riktigt bra hoisinsås på en asiatisk butik. Lee Kum Kee finns ibland i vanliga butiker, den är bra. För övrigt är tystnad. De vanligaste "svenska märkena" håller helt enkelt inte måttet.

  • 1 kg fläskkarré
  • 1 1/2 dl hoisinsås

Första metoden.

  1. Lägg köttet i en kraftig emaljerad kastrull eller lergryta. Slå en bottenskyla vatten i. Smeta hoisinsåsen på fläskkarrén. Sätt på locket.
  2. Ställ i ugn 140°C i ca 3-4 timmar tills köttet är smältande mört och faller sönder. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med köttsaft.
  3. Servera med plommonsås, tunnbröd, strimlad sallad, strilad gurka, strimlad salladslök och kanske några tunt klyftade plommon.

Andra metoden:

  1. Lägg köttet i en liten ugnsform.  Kleta på hoisinsåsen runt om.
  2. Stek i ugn 150°C tills innertemperaturen är 80°C. Täck över köttet med folie och slå lite vatten i pannan om det börjar se bränt ut.
  3. Låt vila om du har tid. Skär upp i fina skivor. Detta ger ett mört, fast kött som håller ihop.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh