Filopaj med tomat och feta

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 45 min

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 ark filodeg
  • 1 burk kronhjärtan
  • 12 svarta eller röda oliver
  • 450 g körsbärstomater
  • 1 förpackning (200 g) fetaost
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Finhacka eller pressa vitlöksklyftorna och fräs tills de får aningen färg i olivolja. Tillsätt krossad tomat, honung, balsamvinäger och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. Låt puttra ihop till lite fastare konsistens, ca 10 minuter.
  3. Fodra valfri form med filodegen och fyll med tomatsåsen, kronhjärtan, oliver, halverade körsbärstomater och fetaosten bruten i bitar.
  4. Grädda i ugn, 25 – 30 minuter och servera med sallad.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3540","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-133","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"500","height":"353","title":"p10002352","alt":""}}]]

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren