Filopaj med tomat och feta
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4
Tid: 45 min
- 2 vitlöksklyftor
- 1 förpackning krossade tomater
- 1 tsk honung
- 1 tsk balsamvinäger
- 2 ark filodeg
- 1 burk kronhjärtan
- 12 svarta eller röda oliver
- 450 g körsbärstomater
- 1 förpackning (200 g) fetaost
- Sätt ugnen på 200°C.
- Finhacka eller pressa vitlöksklyftorna och fräs tills de får aningen färg i olivolja. Tillsätt krossad tomat, honung, balsamvinäger och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. Låt puttra ihop till lite fastare konsistens, ca 10 minuter.
- Fodra valfri form med filodegen och fyll med tomatsåsen, kronhjärtan, oliver, halverade körsbärstomater och fetaosten bruten i bitar.
- Grädda i ugn, 25 – 30 minuter och servera med sallad.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3540","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-133","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"500","height":"353","title":"p10002352","alt":""}}]]