
Fänkål och päron med rostade hasselnötter
Just nu tycker jag att den här salladen är bland det godaste man kan äta. Eller ja, det var väl kanske att ta i. Men god för att vara en sallad som varken innehåller fläsk, ost, smör, korv, sylt, pommes frittes, remoulade samt olika stekta inslag. Dessutom perfekt när det plötsligt blir så varmt att man egentligen inte orkar laga mat. Så varmt att man knappt orkar äta mat om sanningen ska fram. Då är den här salladen bland det godaste man kan äta.
Dessutom känner man sig lite läcker och liksom duktig efteråt.
Fänkål och päron med rostade hasselnötter
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 2
Tid: 5 min
- 1 stånd fänkål
- 1 moget Anjou-päron
- rostade hasselnötter utan skal
- valnötsolja
- balsamvinäger
- Hyvla fänkålen mycket tunt. Skiva päronet.
- Behöver jag säga mer?
- Jag tror inte det.
- Man kan ha ruccola i också.
- Men det visste du ju.
Kommentarer
Jag köper nog den inbundna varianten i papper, om du nu släpper en sådan år 2010. Detta trots alla lockelser med en IPad. Får se till att frugan skriver mina inköpsSMS när jag står vilsen o tankspridd i mataffären. Med risk för att hon utelämnar alla kryddstarka ingredienser och lägger till Ben&Jerry i varje rätt. :D
Tack för knivtipsen.
T
p.s Rätten med Kycklingfärs blev också en höjdare. Thx.
Päron, fänkål, hasselnötter och chokladsås borde funka. Jag säger såhär: valen är fritt, valet är ditt!
Ett recept i Robins smak...
Det kanske ÄR chokladsås?
Päron, fänkål och chokladsås... mmmmm... Can't talk eating! (nördpoäng att hämta)
Är det balsamvinäger som ser ut som chokladsås?
Vad fan är det för fel på min balsamvinäger som verkar vara någon vattning skit.. jag vill att den ska se ut som o'boy sås.. då är det ju läckert.. min mat blir bara fuktig... *suck*
Det här kommer lagas:)
Bara måste testa, ljusgrönt är gott.
Det blev så att jag gjorde ett blogginlägg igår med en länk hit- för att sidan är fullkomligt genial. Tack för fin läsning.
Meh! Jag blir jätteglad när ni länkar! Välkommen!
Skall laga lyxsalladen en vacker dag. Idag står smeten till "dina" smarriga bananpannkakor i kylen, alla goda tillbehören, rostade hasselnötter, kokos o pistagenötter samt en full flaska med lönnsirap på bordet. Min vän kommer om några minuter och skall få sig ett gott skrovmål. Tack för fint recept o bra tips.
Ett önskemål: Skulle vilja "trycka på en knapp" under dina recept och vips skulle jag ha inköpslistan i ett mess. Nej, jag har ingen Iphone, Ipod eller Ipred. Surfar heller inte i mobilen för den delen. Har ju precis lärt mig sms, för helvete. :D
Vilka kockknivar skall man ha o var köper man (skattepengar är på väg)?
kram
Som ätande invandrare undrar jag en sak. Om man följer den här bloggen, och så denna: http://denbrunamaten.se, har man då täckt hela Matsverige på ett tillfredsställande sätt?
Då har man täckt in hela kostcirkeln, hjärtat.
Tojje! Den där knappen du drömmer om kommer med e-boken och IPad-versionen av kokboken. Som kommer i mars. Det är långt till mars men i förlagsvärden snurrar hjulen långsamt.
Jag är ingen vän av stora knivar. Små och nätta ska de vara. De jag använder mest och ofta är mina små skalknivar och tandade tomatknivar från Victorinox. De kostar 55 kr respektive 60 kr på Cordon Bleu.
För större knivar trivs jag bra med Wursthof. Global fungerar också bra men jag är inte riktigt överens med designen.
De knivar jag varit mest missnöjd med är Sabatier.
ohhh. knivar- får jag tycka?
Jag kör med någon lågprisvariant för tillfället, Anders. De är trevliga men blir lite mindre var gång man bryner dem.
Jag hade också global i ett tidigare liv och var mycket nöjd.
Men det viktiga är inte knivarna utan att man bryner dem när de ska användas - gör all skillnad i världen.
Anders?
Vi försöker få fram en bok till jul. Den blir så snygg att jag knappt kan sova om nätterna. Jag tror inte att det gjorts något liknande tidigare, i alla fall inte i det här landet.
Hälsa frugan!
Så skall det låta, inbudet är bäst. Då är det bara 7 månader kvar. Nu räknar vi alla ned.
Hon hälsar tillbaka. Hälsa din man att vi saknar hans blogg om skräp i Gröndal. Den var ju helt underbar.
p.s Fänkålssalladen blev ju också en riktig höjdare. tack.
Haha, puss, tack, jag ska hälsa mannen och salladen det.
Sidor