Drömgröt på råris

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Tid: flera timmar

Portioner: 8

Servera med varm mjölk, kanel och ljust muscovadosocker eller tärnade apelsiner.

  • 5 dl rundkorigt råris
  • 2 1/2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 2 msk ljust muscovadosocker eller farin
  • 50-100 g smör
  1. Koka upp råris medvatten och salt. Sjud under lock ca 40–50 minuter tills hela härligheten börjar ”gröta” till sig ordentligt. Tillsätt mer vatten om det ser för torrt ut.
  2. Lägg ner kanelstång och snittad vaniljstång och låt sjuda ytterligare en halvtimmme tills det blivit riktigt grötigt. Smaka av med socker. Låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
  3. Rör ner rumsvarmt smör precis före servering.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh