Corn dogs

Corn dogs, är som namnet antyder varmkorv panerat i en majsmjölsbaserad frityrsmet. Det är vanlig marknadsmat i USA men praktiskt taget okänt utanför landets gränser, vilket är märkligt med tanke på vilken perfekt snabbmat det är, och hur populärt det är bland barn, speciellt som korven ofta serveras på en pinne (och alla barn vet att mat på pinnar är nästan lika roligt som mat tacoskal).
Det finns otaliga varianter på corn dogs beroende på vilken korv man använder. Med små cocktailkorvar blir det corn puppies och med bratwurst blir det corn brats, men jag tycker att det fungerar utmärkt med vanliga billiga hot dogs. Men känn dig fri att experimentera med den korv du gillar bäst!


Portioner: 10 st
Tid: 15 minuter
Du behöver: 

10 grillkorvar
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsmjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2,5 dl mjölk
1 ägg
olja till fritering
Till servering:
ev 10 grillspett
Senap och ketchup eller chilisås

Gör så här: 

Hetta upp oljan till ca 170 grader i en tjockbottnad, vid kastrull eller en fritös. Torka korvarna väl med hushållspapper, annars fäster inte smeten.
Blanda alla torra ingredienser, vispa ned ägg och mjölk. Rör om till en jämn smet. Doppa korvarna i smeten (se till att de blir täckta runt om) och ploppa ned dem, några i taget i den heta oljan.
Fritera korvarna gyllenbruna och frasiga, det tar 3-4 minuter. Vänd dem efter hand så att de får jämn färg runt om. Trä eventuellt upp de färdiga majshundarna på spett och servera med senap och ketchup eller chilisås.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert