Chilibakad färsk korv

Det här ett härligt sätt att hantera färsk salsiccia på, när man inte kan eller vill lägga dem på grillen utomhus. Stekskyn i formen blir verkligen något alldeles extra!


Portioner: 4
Du behöver: 

4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1⁄2 citron
1 msk rapsolja
2 msk ljus eller mörk sirap
2 msk sambal oelek
ca 500 g rå salsiccia
3 stora kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
2 stora kvistar (ca 300 g) körsbärstomater svartpeppar

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller ugnsfast form.
Krossa vitlöksklyftorna grovt med bredsidan av bladet på en kökskniv. Skiva chilin i tjocka bitar. Skär citronen i 4 klyftor. Blanda olja, sirap och sambal oelek i en liten skål.

Lägg korven, vitlöken, chilin och timjankvistarna i formen. Häll över sambalsåsen och vänd runt allt i den. Pressa citronklyftorna över det hela och lägg sedan klyftorna i formen.
Stek i ugnen i 35 minuter. Lägg i tomatkvistarna och stek ytterligare 5 minuter.
Servera med sallad och klyftpotatis eller ris.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back
Bild för David Back
Bild för David Back