Beurre blanc med äppelcidervinäger, schalotttenlök och grapefrukt

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4-6

Tid: 15 minuter

Den här såsen består helt enkelt av smör som reder sig själv. Om du vill ha spännande smak kan du smaka av med japansk sanshopeppar som du hittar i japanska butiker. Använd en enkel rättfram och fruktig vinäger. En lagrad sofistikerad vinäger blir inte lika god. Om du glömt att ta fram smöret kan du hyvla det kalla smöret med osthyvel så blir det varmt snabbare.

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ msk mycket finhackad schalottenlök
  • ¾ dl blodgrapejuice
  • 250 g smör, rumstempererat
  • ca ½ msk finrivet grapefruktskal
  • ca ½ tsk sanshopeppar eller vitpeppar
  • 1 msk mycket finhackad gräslök
  • Till servering:
  • Pocherad lax
  • Kokta sugar snaps
  • Råstekt jordärtskocka
  1. Koka upp vinäger, lök och juice i en liten tjockbottnad kastrull i teflon eller rostfritt. Reducera försiktigt till ungefär 2 msk.
  2. Vispa ner smöret lite i taget tills konsistensen tjocknar. Om du vill ha en tjockare sås tillsätter du lite rent fett i form av smält smör utan bottensats som ju innehåller vatten.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh